Vaikka en olekaan blogia päivittänyt, on nukkekoti sentään edistynyt. Syksyllä muutin uuteen ja hyvin pieneen asuntoon. Kesti kauan saada tavarat niin hyvin paikoilleen, että mahtui nukkekotia jatkamaan. (Pienellä tarkoitan 20,5 neliötä, 2 ihmistä asunnossa on jo ruuhka).

Viimeeksi kirjoitin laatoittamisesta. Sain seinät mukavasti laatoitettua, jopa ulkoseinän. Pohdin tuossa, että kylppäri on todella pimeän ja ankean näköinen luola. En ymmärrä miksei siellä voi olla valmiina pientä ikkunaa. Päätin siis puhkaista ulkoseinään pienen ikkunan. Se on hieman pienempi kuin Lundbyn muut ikkunat, mutta yleensä kylppärin ikkunathan ovat pienempiä?


IMG_1276.jpg

Tuossa kuvassa nyt näkyy se alempi ikkuna. Todella kauniit ja suorat leikkaukset... Köh. Tuossa myös näkyy postaukset pääaihe, eli saumaukset. Leikkasin ikkunan muistaakseni mattoveitseä ja poraa käyttäen.

Käytin saumaukseen Casco-merkkistä Dekor Premium-saumauslaastia. Sitä sai kilon pakkauksen http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/205956?returnUrl=%2Fsinelli%2Fhaku%2Flaasti%3FdoSearch%3DHae. Ihan ei ohjeen mukaan kannattanut laastia tehdä. Tein sitä mutu-tuntumalla ja sain aikaan aika mukavasti ja helposti levittyvää tahnaa. Ne tahnat sitten sai kivasti laitettu laattojen väliin sormilla.

IMG_1271.jpg

Tässä on lattialaatat laastin peitossa heti levittämisen jälkeen. Kannattaa ostaa verkkoon yms. valmiiksi liimattuja laattoja niin pysyvät suorassa paremmin. Tietysti jos haluaa, voi niitä liimailla seiniin yksi kerrallaan.

IMG_1275.jpg

Puustakin tuli ihan siedettävän näköinen kun laastit oli kuivuneet ja laatat oli harjattu ja pyyhitty. Vähän ovat ylemmät laatat vinksallaan, mutta ehkei kukaan sitä huomaa. ;)

Lopuksi vielä kuva valmiista seinästä valmiilla ikkunalla. Ei haittaa enää vinot leikkaukset. Puisessa ikkunassa oli ulkopuolella kehykset, joten tein itse sisäpuolelle samasta materiaalista kuin lautalattiat on tässä talossa. Siitä on tosi helppo leikata oikean kokoiset mikäli tarttee vähänkään leveämpää materiaalia. Seuraavaksi onkin vuorossa ulkoseinän esittely..

20150212_011844.jpg

Huomatkaa vaaniva demoni-kissa taustalla.