Hirveästi on kihelmöinyt juuri laatoituksen teko, kun Sinellissä näin ihan mahtavia pienen   IMG_1153-normal.jpgpieniä laattoja. Kuitenkin tosi kauan pohdiskelin oikeita värejä kylppäriin. Onneksi sattuma toi oikeat värit. Käväisin anoppilassa ja huomasin miten tällä oli yksi lautanen ottanut osumaa lattiasta ja mennyt osiksi. Sellainen vanha, sinivalkoinen lautanen, jossa oli puun ja ihmisten kuvia keskellä.

Ihan ensimmäiseksi piti laittaa suuret palaset vähän pienemmiksi. Käärin palan kerrallaan pyyhkeeseen ja napautin vasaralla. Aika mukavasti menivät oikean kokoisiksi. Sellaista pientä silppua vaan tuli vähän ikävästi ja meinasi mennä joka paikkaan. Oli varsin terävää tuo lasitettu silppu. Piti tosi tarkasti imuroida koko ympäristö ettei kisulit saa haavoja tassuihin.

Kun palat oli saatu oikean kokoisiksi, liimasin ne kylppärin peräseinään. Tuosta tuli siis tuollainen puu. Tuota ylintä palaa piti vielä liimaamisen jälkeen säätää kun huomasin että se meni vähän ikävästi tuohon pistorasian päälle.

Seuraavaksi lisäsin aivan ihanat pienet siniset laatat alareunaan. Ne sai ostettua Sinellistä mattona, joten liimaaminen oli tosi helppoa. Tykkään tuosta koosta ja värien vaihtelusta tosi paljon. Nuo reunatkin on tosi sileät ja pyöreät. Tekee mieli silitellä niitä.

Vaikeampi homma olikin sitten valkoiset laatat, jotka piti liimata sinisten laattojen päälle yksitellen. Kyllä. Yksitellen. Puun ympärillä laattoja piti vähän paloitella. Onneksi valkoisissa laatoissa oli takana kivasti urat ristiin, jolloin lättäpää ruuvarilla ja vasaralla sai helposti ne paloiksi.

Sinisten ja valkoisten laattojen reuna meinasi tuottaa ongelmia. En ollut osteassa huomannut että nehän ovat eripaksuisia. Tämä ongelma ratkesi kuitenkin hammastikuilla, jotka liimasin alimman valkoisen laatan alareunaan. Seuraava homma onkin vessan ulkoseinään ikkunan poraaminen (miksi ihmeessä Lundbyssä ei ole siellä mitään ikkunaa, se on tosi pimeä loukko), sen laatoittaminen ja saumajuttujen laittelu. Niin ja lattialaattojen laitto.

IMG_1157-normal.jpgIMG_1161-normal.jpg