Jo jonkin aikaa haaveenani on ollut tehdä tai kunnostaa oma nukkekoti, aloituskuvajota pystyisi sitten myöhemmin hiljalleen sisustelemaan. Mahtava tilaisuus tähän tarjoutui kun juttelin anoppi-kokelaan kanssa asiasta ja hän tarjoutui luovuttamaan Jennan vanhan nukkekodin remontoitavaksi. Nukkekoti on Lundbyn perusmallinen nukkekoti, jota aika oli jo hieman nakertanut.

Kunhan Teemu oli viimein nukkekodin tänne meille raahannut, alkoi se kaikkein hermojaraastavin vaihe, eli nukkekodin purkaminen. Onneksi oli innokas apuri säheltämässä vieressä. :)

Nukkekoti oli liimattu varsin kestävällä liimalla, eikä osia meinannut saada irti IMG_1070-normal.jpgtoisistaan käyttämättä lievää väkivaltaa. Samalla hieman pelotti kestävätkö vanhat muovi ja vaneri -osat voimakkaampaa käsittelyä. Onneksi netistä löytyi hyvä ohje kuinka Lundby-talon voi purkaa kätevästi ja rikkomatta paikkoja:

http://pientaremonttia.blogspot.fi/2012/06/purkutalo-eli-kuinka-purkaa-lundbyn.html

Samaisesta blogista löytyy myös kaikkea muuta kivaa nukkekoteihin liittyvää.

Huomasin purkaessani että on huomattavan paljon helpompi naputella IMG_1073-normal.jpgvasaralla ja talttapäisellä ruuvimeisselillä hiljalleen osia erilleen kuin yrittää tunkea veitseä väleihin.

Lopulta sain kaikki osat irti. Yksi ovi oli rikkoutunut joten pitää miettiä mitä sille tekee. Toisaalta tekisi mieli alakerran vasenta huonetta avartaa kohti porraskäytävää. Jos vaikka siirtäisi sieltä oven rikkoutuneen paikalle ja jättäisi vähän suuremman aukon... Pitänee miettiä. Seuraavaksi pitää etsiä joku hyvä maali jolla saa muoviosat maalattua valkoiseksi. Siitä seuraavalla kerralla.